tiistai 30. heinäkuuta 2013

Rataa, maastoa ja näyttelyitäkin

Johan tässä on kesä yli puolessa ja meillä on kausi käynnistymässä. Tänä vuonna harrastustahti on ollut rauhallinen. Hyyyvin rauhallinen. Noa on käväissyt juoksemassa Hyvinkäällä 680metrin matkan seuranaan Non Serviam Apage Satanas. Lisäksi Noa on startannut Tampereella juosten nimiinsä keski-suomen kennelpiirinmestaruuden, sekä Salukikerhon VSP Ratamestarin tittelin. Ja kaikenlisäksi kv-aikoja jo toukokuussa, olemme olleet oikein tyytyväisiä.

Maastokisoissa olemme olleet vain kerran, mutta sitäkin paremmalla menestyksellä. Teiskossa järjestetyissä kansainvälisissä maastokisoissa Noa voitti salukiurokset, saaden PMM-13 tittelin, sekä hartaasti toivomamme CACILin, jonka saadessaan Noa valmistautui kansainväliseksi käyttövalioksi! Olemme ällistyneitä ja todella iloisia, sillä viime kauden räpiköimisen jälkeen tämän kevään uurastus on selvästi tuottanut tulosta. Noan kääntyminen Teiskon raskaalla ja haastavalla hiekkaradalla oli omaa luokkaansa, en voisi olla enempää ylpeämpi.

Noa PMM-13 kisoissa

Vain kaksi viikkoa Pohjoismaiden maastomestaruuksien jälkeen Tampereella kilpailtiin Pohjoismaiden ratamestaruuksista, jonne Noa oli myös ilmoitettu. Harvinaisen paljon salukeja oli paikalla, poisjäänneistä huolimatta 9kpl, sekä harvinaisen paljon toimintaa nähtiin starttien aikana. 3 starttia saman päivän aikana sekä porottava helle, olosuhteet olivat melkoisen haastavat. Noakin sai kokea valitettavaa häirintää toisessa aikajuoksussaan, enkä taaskaan voi muuta, kuin ihmetellä sen rautaisia hermoja. Finaalissa Noa suori tiensä salukien voittoon saavuttaen PM-13 tittelin. Ällistyksellä ei ole rajaa, mutta onnellisimmaksi meidät tekee se, että saimme taas nähdä, että Noan pokka pitää vastoinkäymisten jälkeenkin. Sen suuremmin tapahtumien kulkua selostamatta laitan alle linkin, jonka katsomalla saa parhaan kuvan päivän tapahtumista. Noa löytyy lähdöistä 12, 39 ja 53, kaikista sinisellä manttelilla. Noan juoksemat ajat kilpailussa olivat 33.63s, 34.90s, ja 34.45s.

Pohjoismaiden ratamestaruus 2013, salukit

Sen lisäksi, että olemme kilpailuttaneet Noaa, on nuoriso-osastoa treenattu myös. Spike on käväissyt juoksemassa parissa maastoharkoissa oikein lupaavalla innolla ja koppiharjoittelussa olemme päätyneet siihen pisteeseen, että Spike menee koppiin vastustelematta ja lähtee sieltä ulos kerta kerralla sähäkämmin. Elättelemme toiveita siitä, että syksyllä saisimme kokeiltua radalla, mitä Spike tuumaa, kun mukana juokseekin muitakin koiria.

Meinasin ihan unohtaa, että juoksutouhujen lisäksi Spike on käynyt kaunistelemassa muutamassa näyttelyssä ERIn ja luokkasijoituksen arvoisesti. Arvostelut ovat olleet hyvin positiivisia ja Spiken kanssa on erityisen mukavaa harrastaa myös näyttelyitä, sillä se selvästi nauttii esiintymisestä ja minun kanssani puuhaamisesta.

Ei kommentteja: